Szabadtér Tér Színház

Kész cirkusz a Margitszigeten

2018. április 27. - Szabad tér

Visszalopnak egy műfajt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a Budapesti Nyári Fesztivál szervezői: a bút feledtető, andalítóan dallamos operettet. Július 20-án és 21-én a lombos fák szegélyezte színpadon – fennállása óta először – A cirkuszhercegnőt mutatják be. Ráadásul manézzsá alakul a játszótér erre a két estére. Bárhol vitték színre Kálmán Imre e népszerű operettjét, eddig nem jelenítették meg a cselekmény helyszínéül szolgáló cirkusz műsorát. Most igazi akrobatikus világszámok kerülnek bele az előadásba.

A Miskolci Nemzeti Színházzal közös előadás díszlete cirkuszra emlékeztető erős fémszerkezetből áll, amely a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésével igazi világszám-mutatványoknak, légtornász-attrakcióknak ad helyet.
Amint a jelmez és díszlettervek bemutatásán, valamint a Miskolcon tartott olvasópróba apropóján a rendező, Szabó Máté elmondta, koncepciója szerint a darab arra mutat rá, hogy az az igazi szerelem, amikor az életben viselt maszkot lehántják magukrólk a szereplők. Bár Az előadás látványvilága a majd száz évvel ezelőtti miliőt idézi, az álarc és a cirkuszi világ jelképrendszerét Szabó Máté modern eszközökkel és izgalmas felfogásban gondolja tovább.

 

Kálmán Imre:
Cirkuszhercegnő


operett
BEMUTATÓ
2018. július 20. (péntek) és 21. (szombat)
Margitszigeti Szabadtéri Színpad


Fedora Palinska hercegnő – Dobó Enikő / Eperjesi Erika
Mister X – Miller Zoltán / Szőcs Artur
Sergius Wladimir nagyherceg – Harsányi Attila
Miss Mabel Gibson – Litauszky Lilla / Bojtos Luca
Toni Schlumberger – Somhegyi György / Papp Endre
Díszlet: Czigler Balázs
Jelmez: Berzsenyi Kriszta
Koreográfus: Katona Gábor
Karmester: Cser Ádám
Rendező: Szabó Máté
A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti színház közös bemutatója

Jegyek az alábbi linkre kattintva érhetők el: http://szabadter.jegy.hu/program/cirkuszhercegno-operettbemutato-88297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása