Szabadtér Tér Színház

Rost Andrea meghátrált a kihívás elől

Nemzetközi hírű török operaénekes lesz Salome a Margitszigeten

2018. május 28. - Szabad tér

A magyar művész pár héttel a bemutató előtt visszaadta Salome szerepét, de a szervezők rövid idő alatt találtak egy csodálatos, fiatal operaénekest a nagy kihívást jelentő feladatra. Sera Goesch énekli majd a különleges hangi, mentális és fizikai adottságokat követelő Strass-mű címszerepét. Ő olyannyira autentikus, hogy nem kizárt: a történelmi Salome vére folyik az ereiben.

sera_goesch.jpg

Pszichésen is megviseli a színészt a negatív, számára emberileg elfogadhatatlan karakter megformálása. Így van ezzel az énekes is. Ilyen szempontból óriási próbatétele a zeneirodalomnak Richard Strauss Saloméja. Alig akad más operahős, akinek tettére ennyire kevéssé találnánk mentséget. Salome az, aki táncáért mostohaapjától, Heródestől – anyja biztatására – Keresztelő Szent János fejét kéri cserébe. És meg is kapja – tálcán.


Vagy mégis van mentsége? Lehet, hogy a férfinak juttatott addigi kényszerű „szolgálataiért” akar végre cserébe kapni valamit, olyasmit, ami révén kegyetlenségben túltehet Heródesen? Az pedig már plusz bónusz, hogy ezzel csak azért is megmutatja: mindenáron megkaparintja Keresztelő Szent János ajkát, aki a nő közeledését visszautasította.


Próbatétel a majdnem pucéran ellejtendő Hétfátyoltánc is, amely messze túlmutat az énekesi feladatokon. A túlfűtött erotikus tánc közben persze énekelni is kell, és a straussi dallamok különleges hangi adottságot követelnek. Erre csak a legképzettebb művészek vállalkoznak. Rost Andrea elvállalta, hogy most nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Salomét énekel, de másfél hónappal a bemutató előtt visszalépett.


A szervezőknek a rendelkezésre álló rövid idő alatt nagy bravúrral sikerült megnyerniük a szerepre egy csodálatos fiatal operaénekest, a Bécsben élő, a világ neves színpadain örömmel várt Sera Goescht. A török származású Sera olyannyira autentikus, hogy nem kizárt: a történelmi Salome vére folyik az ereiben.


Aki rendszeresen követi a blogbejegyzéseket, hamarosan többet is megtudhat az ifjú tehetség életútjáról.


Richard Strauss:
Salome


OPERABEMUTATÓ
Zenedráma egy felvonásban, német nyelven, magyar felirattal
2018. június 22. (péntek) és június 24. (vasárnap) 21.00
Margitszigeti Szabadtéri Színpad


Heródes: Gerhard Siegel
Heródiás: Komlósi Ildikó
Salome: Sera Goesch
Jochanaan: Szemerédy Károly
Narraboth: Balczó Péter
Apród: Kun Ágnes Anna
Első zsidó: Horváth István
Második zsidó: Kiss Péter
Harmadik zsidó: Megyesi Zoltán
Negyedik zsidó: Boncsér Gergely
Ötödik zsidó: Bakonyi Marcell
Első nazarénus: Dobák Attila
Második nazarénus: Kóbor Tamás
Első katona: Egri Sándor
Második katona: Cserhalmi Ferenc
Egy kappadókiai: Kőrösi András
Rabszolga: Csiki Gábor
Közreműködik: a Magyar Állami Operaház zenekara

Jegyek az alábbi linkre kattintva érhetők el: http://szabadter.jegy.hu/program/salome-operabemutato-85455/401500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása