Reinkarnálódott Paganini?

2018. június 27. - Szabad tér

Showman és hegedűvirtuóz Ara Malikian. Miközben  a szakállas, hosszan göndörödő hajú, tetovált férfi kristálytisztán interpretálja a legbonyolultabb szerzeményeket, táncol, a levegőbe ugrik, folyamatosan heves mozdulatokkal követi a muzsika ritmusát. Most pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönsége is láthatja ezt a hihetetlen bravúrt. Paganini lehet Malikian példaképe, akiről így beszél: „Ő volt az első rockstar. Megváltoztatta a zenetörténetet. Őt nemcsak hallgatni, de látni is akarták az emberek, mert showműsort adott a színpadon.”

ara_1.jpg

A bejruti születésű, Spanyolországban élő mai virtuóz ugyanígy elbűvöli hallgatóságát. Hegedűs édesapja volt az első tanára a fiúnak, akit hamarosan csodagyerekként ünnepeltek: tizenkét éves korában már önálló koncertet adott. Két évvel később meghívták Berlinbe, hogy a Hochschule für Musik und Theatre Hannoveren nevű intézményben tanuljon. A legfiatalabb növendéke lett a felsőfokú zenészképzőnek. Tehetségének köszönhette, hogy elkerült Libanonból, a polgárháborús környezetben töltött gyerekkora pedig toleranciát váltott ki belőle. Fogékonyságot különböző korok, nemzetek, kultúrák megismerésére és népszerűsítésére. Koncertjein a klasszikusok, például Johann Sebastian Bach és Paganini jól megférnek a Led Zeppelinnel, a cigányzenével, a klezmerrel, a tangóval és a flamencóval.

ara_3.jpg

Ara Malikian

THE INCREDIBLE WORLD TOUR OF VIOLIN

koncert

2018. június 29. (péntek) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

90 perc, szünet nélkül

ara_2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.