Autista zseni a színpadon

2019. augusztus 17. - Szabad tér

Mi volna, amitől egy hárommillió dolláros örökséggel sem törődne? Egy segítségre szoruló báty, akinek eddig a létezéséről sem tudott? Talán ennyiből már sejthető: ez az Esőember története. A darabot most szerdán a Városmajori Szabadtéri Színpadon játsszák.

Négyszeres Oscar-díjas filmdráma készült 1988-ban Barry Levinson rendezésében Don Gordon megrázó autista alaptémájú, de valójában a szeretetről szóló forgatókönyvéből Tom Cruise és Dustin Hoffman főszereplésével. Oberkfrand Pálnak és Szalay Bencének e nemzetközi sztárokkal kell versenyre kelniük, amikor a veszprémi Petőfi Színház városmajori vendégjátékában augusztus 21-én (új, 19.30-as kezdési időpontban) Anger Zsolt rendezésében színpadra lépnek az Esőemberben.

esoember.jpg

Charlie Babbitt arrogáns, csak a vállalkozásaival foglalkozó nagymenő üzletember, aranyifjúként kapcsolatait is érdekből alakítja fűzi szorosabbra vagy lazítja meg, akire nincs szüksége, eltapossa. Nem rázza meg apja halála sem, csak az, hogy a végrendelet ismertetésekor szembesül vele: nem ő a vagyon örököse, hanem Raymond Babbitt. De ki lehet ez az ő családnevét viselő figura?

Raymond Charlie autista bátyja, és mint többen az e szindrómával élők közül: zseni. Zárt intézetben él, a viselkedése természetesen rendellenes. De végül ez a furcsa, befelé forduló személyiség lesz az, aki elsőként érzékennyé tudja tenni öntelt és önhitt öccsét, és szeretetet képes kicsikarni belőle. Végül Charlie a hárommillió dolláros örökség helyett is inkább bátyjával törődik.

Időpontváltozás:
2019. augusztus 21. (szerda) 19.30

Városmajori Szabadtéri Színpad

(90 perc szünet nélkül)

A veszprémi Petőfi Színház előadása

Raymond Babbitt | OBERFRANK PÁL
Charlie Babbitt | SZALAY BENCE
Susan | HALAS ADELAIDA
dr. Bruener | SZILÁGYI TIBOR
Lucy/pincérnő/Iris, kurva | DOMINEK ANNA
Mr. Mooney/rendőr | MÁTÉ P. GÁBOR
dr. Marston | NYIRKÓ ISTVÁN

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.