Szabadtér Tér Színház

Színházak versenye a Városmajorban

Június 15. – július 3.

2018. május 02. - Szabad tér

Folyton csak tervezem, hogy elmegyek ebbe-abba a vidéki színházba, mert jobbnál jobb előadásokról érkeznek hírek. De a téli útviszonyok, a kényszerűen kétnaposra nyúló program, a vele járó szálláskeresés vagy az éjszakai visszautazás mindig visszatántorít. Egy ideje azonban kárpótol, hogy június-júliusban a vidéki társulatok jönnek Budapestre, az immár hagyományos Városmajori Színházi Szemlére, ahol az eső elől is védett szabadtéri játszóhelyen nézhetem meg a Magyarország más vidékein született produkciókat, amelyekre közönségként a szavazatomat is leadhatom, tehát részt veszek a szeptemberben kihirdetendő versenyeredmény kialakításában.

jordan_tamas_es_banyai_kelemen_barna_az_alfoldi-rendezte_volponeban.jpg

Idén hat jó hírű darabot választott ki a szakmai grémium a megméretésre, amelyekben az abszurd és a fekete humor is helyet követel magának. Június 15-én A vád tanújával nyit a szemle. Agatha Christie tárgyalótermi krimijét Simon Kornél rendezte meg a Győri Nemzeti Színházban. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának előadása, az Illatszertár június 20-án vendégszerepel Budapesten. László Miklós történetét, amely Hollywoodot háromszor is meghódította, Mohácsi János vitte színre. Szintén ismert a filmvászonról a Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című regényéből készült Cabaret, amely június 23-án Bozsik Yvette és a Kaposvári Csiky Gergely Színház közös munkája nyomán érkezik a szemlére. A Miskolci Nemzeti Színház társulatából Béres Attila elgondolása szerint Görög László és Gáspár Tibor alakítja a Furcsa párt június 26-án. Rusznyák Gábor úgy vitte színre a Kecskeméti Katona József Színházban Moliére A képzelt beteg című komédiáját, hogy a korabeli történetet kortárs elemekkel aktualizálja, és miközben nevetünk Argan hipochondriás tünetein, az elmúlás tragikumába is kénytelenek leszünk belegondolni a június 29-i budapesti előadás láttán. Reneszánsz komédiával zárja a szemlét július 3-án a szombathelyi Weöres Sándor Színház vendégjátéka: az Alföldi Róbert rendezte Volpone című színműben Jordán Tamás játssza a címszerepet.

Amennyiben lesz kedvence az előadások közül, szavazhat rá a www.szabadter.hu honlapon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása