Szabadtér Tér Színház

Százévnyi szerelem dalban elmesélve

2018. július 31. - Szabad tér

Hol voltak még akkor a szerelemlakatok! A Group’N’Swing augusztus 3-4-i ősbemutatója a Városmajorban ugyanis XX. századi időutazást ígér. Akkoriban a falra firkálták vagy fa törzsébe vájták az örökbecsűnek szánt szerelmes szavakat. Jellemezte persze emellett a századot a háborús búcsúlevél, az 1956-ban Magyarországról Nyugatra menekültek itt maradt családtagoknak küldött szeretetcsomagja, vagy zenés üzenete a Szabad Európa Rádióban a honvágyról, a régi közös emlékeket felidézve. Nyilván az üzenő műsorban gyakran elhangzott dalok közül is felcsendül néhány a már-már elfeledett, vagy éppen retrónak számító múlt századi slágerek közül az első lemezét öt éve megjelentetett, 2013-ban pedig Fonogram-díjat nyert együttes előadásában.

groupswing.jpg

Magukról így írnak: „A swing varázslatos magyar dívája, Mihályi Réka énekesnő mellett egy sármos énekesre is szükség van. A színpadra született Magyar Bálinttal alkotott duettjük alá vörös szőnyegként teríti a zenekar a boogie-s, jazzes, latinos, helyenként rockabilly-s dallamokat és lüktetést.” De feledkezzünk meg a Maffia Swing tánckarról sem, amely megmutatja, hogyan is ropták hajdanán ezekre a régi szerelmes dallamokra.

Group’N’Swing: 

Száz év szerelem
koncert musical

ŐSBEMUTATÓ

2018. augusztus 3. és 4. (péntek és szombat) 19.30 

Városmajori Szabadtéri Színpad

2x 55 perc, 1 szünet

Mihályi Réka, Magyar Bálint (ének)
Péntek Tibor (dobok)
Molnár Péter (nagybőgő)
Lőrincz Ádám (zongora)
Gyalog Zoltán (gitár)
Csík Tibor, Nyikes Krisztián (trombita)
Bakó István (szaxofon)
Almási Attila (harsona)

Írta és rendezte: Kovács Gábor Dénes
Zenei vezető: Romhányi Áron
Tánckar: Maffia Swing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása