Szabadtér Tér Színház

Bloggerek kerestetnek

2018. május 08. - Szabad tér

A Városmajori Színházi Szemle egy általa kiválasztott előadását tiszteletjeggyel tekintheti meg az a jó íráskészséggel megáldott és vállalkozó szellemű színházrajongó, aki az adott produkcióról méltató vagy akár kritikus blogot küld a Szabad Tér Színháznak. Hat város társulatának egy-egy tavaly bemutatott előadása szerepel az immár hagyományos és mind népszerűbb versenyprogramban. A megméretésre szakmai grémium választotta ki a darabokat, amelyekben az abszurd és a fekete humor is helyet követel magának. Közkedvelt színművek, a szokásostól valami módon eltérő, újszerű megformálásban kerülnek a közönség elé.

Június 15. A vád tanújával nyit a szemle. Agatha Christie tárgyalótermi krimijét Simon Kornél rendezte meg a Győri Nemzeti Színházban, hozza Budapestre.
Június 20. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának előadásában az Illatszertár vendégszerepel a Városmajori Szabadtéri Színpadon. László Miklós Hollywoodot háromszor is meghódító történetét Mohácsi János vitte színre.
Június 23. A Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című regényéből készült Cabaret Bozsik Yvette és a Kaposvári Csiky Gergely Színház közös munkája nyomán érkezik a szemlére.
Június 26. Az örökzöld humorú Furcsa párt a Miskolci Nemzeti Színház társulatából Béres Attila elgondolása szerint Görög László és Gáspár Tibor alakítja.
Június 29. Moliére A képzelt beteg című komédiáját kortárs elemekkel aktualizálta Rusznyák Gábor a Kecskeméti Katona József Színházban
Július 3. A szemlezáró Volpone című reneszánsz komédiát Alföldi Róbert rendezte a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. A címszerepet Jordán Tamás játssza.
A három hétig tartó ígéretes színházi eseménysorozat díjkiosztóját szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményén tartják a szervezők. A közönség a szemle indulása után a www.szabadter.hu oldalon szavazhat a neki tetsző előadásról.
Önkéntes bloggerek a sajto@szabadter.hu címen jelentkezhetnek. Ők külön díjazásban nem részesülnek. Írásuk azonban – az esetleg szükséges szöveggondozást követően – kikerül a Szabad Tér Színház blogjai közé.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása