Szabadtér Tér Színház

Illatszertár – meglepetések szerdán

2018. június 18. - Szabad tér

A közönség díját kapta szombaton a Pécsi Országos Színházi Találkozón László Miklós 1936-ban írt Illatszertár című vígjátéka a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában. A legelfogulatlanabb „zsűri” elismerését kiérdemlő előadást a budapesti nézők is megtekinthetik június 20-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol ugyancsak versenyez a darab a nemrég lezárult kőszínházi szezon legjobb produkciói közül hatot felsorakoztató Színházi Szemlén.

illatszertar.jpg

 

Az örökzöld békebeli komédia Amerikát is meghódította, több filmes feldolgozás készült az érzelmes történetből, az egyik Meg Ryan és Tom Hanks főszereplésével. Az Egyesült Államok színpadain 2009 óta hódít ez az érzelmes történet.

A nyíregyházi előadás rendezője, Mohácsi János egy interjúban így ajánlotta a nézők figyelmében a megújított darabot: „Az Illatszertárban nem történnek látványos tragédiák, apróbbak azonban igen, ezeket viszont nem akarom elmondani, legyen az előadás titka. Bár nagy »átíróként« tartanak számon…, de én a darabot szeretem szolgálni. Nincs olyan alkotás, amibe ne nyúlnék bele, ide értve a sajátjaimat is, ha újra terítékre kerülnek… Szerintem maga a szerző is örülne a változtatásoknak.”

A közönség kegyét mindenestre már elnyerte Mohácsi rendezése. A POSZT hivatalos zsűrije az Illatszertár tulajdonosát játszó Horváth László Attilát alakítását is díjazta.

A történet dióhéjban: „Az Illatszertár egyik eladója, Asztalos úr boldogan készül esküvőjére egy hölggyel, akit még nem látott, mert levelezés útján ismerkedtek meg. Üröm is vegyül a férfi örömébe: a bolt tulajdonosa furcsán kezd viselkedni vele, úgy tűnik, egy iránta ellenszenvet érző kollegina feketíti be…

László Miklós:
Illatszertár
romantikus komédia
2018. június 20. (szerda)19.30

Városmajori Szabadtéri Színpad

Hammerschmidt: Horváth László Attila
Asztalos úr: Horváth Sebestyén Sándor
Sipos úr: István István
Kádár úr: Gulácsi Tamás
Balázs kisasszony: Széles Zita
Rátz kisasszony: Szabó Márta 
Molnár kisasszony: Horváth Margit
Árpád: Fellinger Domonkos
Jancsi: Lakatos Máté
Detektív: Gyuris Tibor 
Rendőr: Tóth Károly 
Első hölgy: Forró-Török Tünde
Második hölgy: Jenei Judit

Díszlettervező: Khell Zsolt 
Jelmeztervező: Remete Kriszta
Zene: Zságer-Varga Ákos
Ügyelő: T-Laforest Csaba
Dramaturg: Mohácsi István
Súgó: Kovács Katalin
Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla

Rendező: Mohácsi János

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása