Szabadtér Tér Színház

8 város 8 színházának 8 előadása versenyez a Városmajorban

2019. április 08. - Szabad tér

 

Az idei Városmajori Színházi Szemlére a vidéki és határon túli társulatok ötven friss előadásából válogatott hatot az elmúlt kőszínházi szezont figyelmesen végigkövető szakmai grémium. A június 11. és július 5. között megrendezendő, közönség előtt zajló versengésben ezúttal a győri, kecskeméti, miskolci, szabadkai, szegedi, székesfehérvári, szombathelyi, tatabányai teátrum egy-egy előadása szerepel. Dráma, tragédia, tragikomédia, vígjáték, bohózat és operett lelhető fel a kínálatban. Az előadások este fél nyolckor kezdődnek a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Részletes műsor a bejegyzés végén.

osztrigas_mici_plakat.jpg

Az Osztrigás Mici plakátja

Többen visszatérő vendégek a Városmajori Szemlén. A Legjobb előadás díját tavaly elnyert Volpone rendezője, Alföldi Róbert ezúttal Arthur Miller A salemi boszorkányok című darabjával szerepel a szemlén, de ott lesz a színpadon a 2018. év Legjobb férfi főszereplője, Bányai Kelemen Barna is. A hat előadásban fellép még többek között Bánfalvi Eszter, Görög László, Jordán Tamás és Nádasdy Erika.

A szakmai zsűri a nyári szezon záróakkordjaként szeptember elején teszi közzé döntését a közönségszavazat eredményével együtt. A nézők a Szemle kezdetétől a www.szabadter.hu oldalon adhatják le internetes szavazatukat az általuk legjobbnak tartott előadásra.

Az idei részletes programnaptár:

június 11. Heltai Jenő: Tündérlaki lányok – Győri Nemzeti Színház (rendező: Forgács Péter)

június 14. Örkény István: Tóték – Szegedi Nemzeti Színház (rendező: Bezerédi Zoltán)

június 18.  Kerekes János–Barabás Tibor–Darvas Szilárd–Gádor Béla: Állami Áruház – kecskeméti Katona József Színház (rendező: Benkó Bence és Fábián Péter)

június 20.  Molnár Ferenc: Az üvegcipő – tatabányai Jászai Mari Színház (rendező: Czukor Balázs)

június 25. Arthur Miller: A salemi boszorkányok – szombathelyi Weöres Sándor Színház (rendező: Alföldi Róbert)

június 27.  Kosztolányi Dezső: Édes Anna – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Rusznyák Gábor)

július 2.  Georges Feydeau: Osztrigás Mici – a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata (rendező: László Sándor)

július 5. Peter Shaffer: Black Comedy – székesfehérvári Vörösmarty Színház (rendező: Mohácsi János)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása