Szabadtér Tér Színház

Barbárok a Margitszigeten

Swarovski-kristály fejdísz a különös ismertetőjelük

2019. április 10. - Szabad tér

Évezredek történelmét egy táncelőadásban újraélni lehetetlennek látszik, de a világhírű francia-algériai koreográfus Hervé Koubinak sikerült Barbár éjszakák, avagy a világ első hajnalai című kompozíciójában. Ahogy mondja a júliusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható koreográfiájáról: „Nem rehabilitálni akarom a barbárokat, akik bizonyos történelmi korokban végigsöpörtek a mediterrán vidéken, le is igáztak népeket, hanem megpróbálom szeretni őket, és másokat is érzékenyítek irántuk, elvégre ők az őseink.”

barbarok.jpg

Koubi, aki az amerikai balerina, Rosella Hightower által Cannes-ban alapított nemzetközi táncközpontban végzett, nem beszél arabul. Az asszisztense a tolmácsa. Társulatát 2009-ben utcai táncosokból Algériában és Marokkóban verbuválta. Csak egymástól és videókból tanulták a mozgás művészetét ezek a fiatal férfiak. A legnagyobb természetességgel veszik birtokba a színpadot, nem a nézőközönséget akarják szórakoztatni, hanem élvezik, amit csinálnak. Számukra önkifejezés a tánc, a mozgás. A Barbár éjszakák tizenegynéhány kreol bőrű fellépője Faure, Mozart, Wagner – hagyományos algériai ritmusokkal elegyített – zenéjére hol kifinomult balettel vagy kortárs tánccal, hol akrobatikus mutatványokkal, hol a brazil harcművészeti capoeiravel, máskor hip-hoppal reagálnak.

Olyan támogatókkal büszkélkedhet az együttes, mint a Swarovski cég, amely a táncosok kristályfejékét készítette. Az előadásban kellékül szolgáló kések kivitelezője Esteban Cedres.

Maga a társulatvezető pedig a francia kulturális lovagkereszt birtokosa.

Barbár éjszakák,
avagy a világ első hajnalai
Tánctabló
2019. július 18. (csütörtök) 21.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Koreográfus: Hervé Koubi
Koreográfus-asszisztens: Fayçal Hamlat
Táncosok: Lazhar Berrouag, Adel Bousbara, Mohammed Elhilali,  Abdelghani Ferradji, Zakaria Ghezal, Bendehiba Maamar, Giovanni Marinat, Mohamed Medels, Nadjib Meherhera, Riad Mendjel, Mourad Messaoud, Houssni Mijem, Ismail Oubbajaddi, Issa Sanou, Ayoub Touabe, El Houssaini Zahid
Zene: Wolfgang Amadeus Mozart – Gabriel Fauré – Richard Wagner – tradicionális algír zene
Zenei szerkesztőMaxim Bodson 
Hang: Guillaume Gabriel 
Fénytervező: Lionel Buzonie
Jelmezeket, ékszer-fejdíszeket, kellékeket tervezteGuillaume Gabriel, 
Asszisztens: Claudine G-Delattre

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása