Szabadtér Tér Színház

Lepipálják Leonardo DiCapriót?

2018. július 06. - Szabad tér

Fogadásokat lehet kötni, hogy táncban és fizikai jelenlétben túltesz a mai és holnapi margitszigeti The Great Gatsby show a vásznon megjelenő 2013-as mozifilmen. Pedig abban Leonardo DiCaprio addigi leginkább sokszínű alakítását nyújtotta. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható program azonban balettshow, amely az amerikai F. Scott Fitzgerald 1925-ben megjelent regénye alapján készült Konstantin Meladze zenéjére, Dwight Rhoden koreográfiájával. A világ körüli turnéja során most Budapesten vendégszereplő produkcióban neves nemzetközi balett-társulatok táncosai jelenítik meg a dzsessz és a szving őrületes forgatagában szövődő amerikai álmok szertefoszlását.


gatsby.jpg

Színpadra lép a szentpétervári Mariinszkij társulat nyolc szólistája, köztük a Matvienko balett-táncos házaspár: Anastasia és Denis. A pár férfi tagja művészeti vezetője is a produkciónak, és modernségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy együtt dolgozott például Edward Cluggal. De az 1920-as évek Amerikáját megidézők között ott lesznek a színpadon a Complexions Kortárs Balett, valamint a Kijevi és az Odesszai Nemzeti Balett tagjai is.

Ez lesz a nyár egyik táncszenzációja.

The Great Gatsby
balettshow

2018. július 6.(péntek) és július 7.(szombat) 21.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

140 perc, szünettel

Zeneszerző: Konstantin Meladze
Művészeti vezető: Denis Matvienko
Rendező-koreográfus: Dwight Rhoden
Producerek: Alexander és Alexey Polevoy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása