Szabadtér Tér Színház

Freddie, de nem Mercury

2019. június 05. - Szabad tér

Az angol művésznévről feltehetően a népszerű rajzfilmsorozat-belli kőkorszaki szakik tehetnek. Ilyen előzményekkel második keresztneve becéző változata után mégsem lehetett Frédi Fehérvári Gábor Alfréd, a   Rising Star negyedik helyezettje, aki 2018-ban megnyerte a TV2 Sztárban Sztár zenei vetélkedőjét.

Mindig szeretett, de nem tanult énekelni. Sokáig azt gondolta,

freddie.jpg

kosárlabdázó lesz, ám a hivatásos sport kötöttsége helyett inkább a haverokkal játszott meccseket. Aztán beiratkozott a kereskedelmi főiskolára, ahol az előadások alatt dalokat írt. Ekkor jött rá, hogy neki a zenei pályán volna a helye. „De magamtól nem biztos, hogy indultam volna a Rising Staron, féltem a nyilvánosságtól. Engem oda belöktek…” nyilatkozta egy alkalommal.

Ehhez képest nagy karriert futott be: a 2015. évi tehetségkutató verseny nyomán Mary Joe című dalát a Petőfi Rádió hallgatói a nyár slágerének választották, a Class FM-en pedig három hétig vezette a nóta a toplistát. A következő évben ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, 2017-ben ugyanott szakkommentátor lett, majd a 2018-as dalversenyben konferansziévá lépett elő, idén pedig ő vezette a magyar jelentkezők tehetségeseit kiválogató sorozatot.

Tavasszal gerincbántalmai miatt sok koncertjét le kellett mondania, de most ő nyitja meg a Városmajori Szabadtéri Színpad idei évadát. Közkedvelt slágerei között biztosan felcsendül majd a Magyar Jégkorong Világbajnokság – Lotfi Begi elektronikus zenésszel közösen írt – hivatalos szurkolói dala is. A címe: Győzni jöttünk.

Családi szálak kötik az énekest a sporthoz. A 29 éves magyar Freddie-nek Fehérvári Alfréd labdarúgó volt a nagyapja, aki a Győri ETO-ban játszott és bekerült a magyar válogatottba is, bár hivatalos mérkőzésen nem szerepelt.

 

Freddie
nyitókoncert

2019. június 8.(szombat) 19.30

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása