Szabadtér Tér Színház

Új szuperhős: Vittorio Grigolo

2019. július 16. - Szabad tér

Mantovai herceg volt a Rigolettóban a New York-i Metropolitan színpadán, aztán gyors repülőút Londonba, közben „áthangolt” Puccinira, mert a Covent Gardenben Cavaradossiként lépett fel a Toscában. Kis szusszanás után pedig Budapestre érkezik, ahol július 20-án, szombaton a Margitszigeti Szabadtéri színpadon az operairodalom népszerű áriáival készül elkápráztatni a közönséget. Lesz ott minden, mi vájt fülnek oly kedves: Bernstein, Donizetti, Gounod, Massenet, Mozart, Offenbach, Puccini, Rossini, Verdi.

vittorio_3.jpg

Az opera népszerűsítését ugyanolyan fontosnak tartja, mint mentora, Luciano Pavarotti, aki mellett tizenhárom évesen a Tosca pásztora volt a Római Operaház színpadán. A fiatalok megnyerése érdekében Grigolo szokatlan helyszíneket keres fellépéseihez. A Traviatát a zürichi vasútállomás forgatagában énekelte, a Szerelmi bájitalt pedig a milánói repülőtéren. Eközben platinalemezes musicalsztár. Pavarottitól még azt a rituálét is átvette egy interjúja szerint, hogy öltözőjébe előadás előtt Halls cukorkát, Coca Colát és jégkrémet vitet, ami nem mind illik bele az operaénekesi hangkímélő diétába.

vittorio.jpg

Az „O Sole Mio” miatt lett operasztár az arezzói születésű lírai tenor. Négy-öt éves lehetett, amikor nagybátyja énekelte a népszerű dallamot a hétvégi házukban, olyan erővel, kieresztett hanggal, hogy a kis Vittorio ezekkel a szavakkal fordult édesanyjához: „Hallod, a bácsikám szuperhős. Én is ilyen szuperhős akarok lenni.”

A világ tíz legjobb tenorja között tartják számon a 42 éve énekest, és ezen a szuperkategórián belül már nem osztogatnak külön helyezéseket. Tisztában van tehetsége mértékével, nem kedveli az álszerénykedést. „Olaszország hangja vagyok” – mondja öntudatosan. A New York Times kritikusa pedig csodálatos instrumentumnak minősíti Grigolo hajlékony és lélekkel teli énekhangját, amelyet tulajdonosa szenvedéllyel szólaltat meg.

Operagála 

Vittorio Grigolo koncert

  1. július 20. (szombat) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad



Közreműködnek: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Vezényel: Héja Domonkos
Közreműködik: Sáfár Orsolya (szoprán)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása