Szabadtér Tér Színház

Újra mozi a Margitszigeten

2018. augusztus 16. - Szabad tér

Filmzene-fantázia a szabadtéri színpadon

Az ország egyik legszebb mozijába ülhet be a néző augusztus 17-én este: a Margitszigeti Szabadtéri Színpad változik át azzá a Budapesti Nyári Fesztiválon immár hagyományos filmzenei koncertek jóvoltából. Az idei show minden idők legsikeresebb filmzenéit mutatja be Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra tolmácsolásában.

filmzene.jpg

A tematikus blokkokból álló estének – nem tévedés! – Richard Strauss adja meg az alaphangját. Ugyanis az ő, Imigyen szóla Zarathusztra című művét választották a 2001: Űrodüsszeia alkotói a mozi zenei aláfestéséül. Utána a Jerry Goldsmith megzenésítette Űrszekrek legemlékezetesebb pillanataiból következik válogatás – többek között a komponista egyik kedvence, az a Klingon Battle tétel. Egy másik blokkban a földönkívüli látogatóké lesz a főszerep. Többek között felcsendül a James Horner Avatar zenéjéből összeállított szvit, amely itt hallható majd először Magyarországon. A negyvenéves Superman és Batman, illetve a Wonder Woman és a Pókember legemlékezetesebb zenei pillanati is elevenednek az est folyamán. Ezeket a karnagya a Margitszigeten dirigálja először. A képzelt történelmi világok közül a Gyűrűk ura-blokkban felvillan a hobbitok élete, a nagy vándorlás a gyűrűvel a Megyétől Mordorig. Aztán véráztatta földekre kalauzolja közönségét a koncert: a cél Hyboria vagy Westeros, ahol epikus csatajelenetek elevenednek meg.

A magyar meglepetésráadás előtt a műfaj egyik nagy sztárja, John Williams munkássága előtt tiszteleg a filmzeneválogatás. Varászlótanoncokat, dinoszauruszokat és – hosszan – a Csillagok háborúját idézik meg hangsorai.

Filmzene Fantázia

szimfonikus filmzenekoncert

2018. augusztus 17. (péntek) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

135 perc, szünettel

Vezényel: Nic Raine

Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra

Koncepció: Hubai Gergely

Producer: Bán Teodóra

A Szabad Tér Színház produkciója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása