Szabadtér Tér Színház

Elcserélt Furcsa pár

2018. június 25. - Szabad tér

„Attól szép és magasztos ez a történet, mert az igazság kimondása változást hoz a szereplők életében. Nincs csilivili happy end. A szerző nem rágja a szánkba, hogy mi lesz eztán, de felébreszti a kíváncsiságunkat. Kérdéseket vet fel.” Neil Simon immár klasszikus Furcsa pár című vígjátékáról mondta ezt Béres Attila, aki Miskolcon rendezte meg a darabot, amelyet, mint a múlt szezon egyik legjobb vidéki produkcióját a Városmajori Színházi Szemlén is láthatja a közönség június 26-án.

furcsa_szinhaz.jpg

A magányról, házasságról, barátságról szóló színműben két elvált férfi él egy háztartásban, akik abszolút ellentétei egymásnak. Oscar cinikus, szeret humorizálni és nagyon rendetlen, Felix pedig érzékeny, rendmániás, süt-főz, képtelen tétlenül ülni.Más-más módon próbálják kompenzálni a feleség hiányát. A rendező különös húzása, hogy a színészek habitusával épp ellentétesen osztotta ki a szerepeket. Oscart Görög László játssza, aki magánemberként, ha úgy adódik, egyedül is jól elvan, lefoglalják a hobbijai. Félixet Gáspár Tibor alakítja, aki nagyon szereti, ha körülrajongják és neki is van kiért rajongania.Mi lesz ebből? Remek előadás. A kihívás inspirálja a színészt. Hová lenne az izgalom, ha önmagát kellene adnia a színpadon is?

 

Neil Simon:

Furcsa pár

vígjáték

2018. június 26. (kedd) 19.30

Városmajori Szabadtéri Színpad

Oscar Madison: Görög László

Félix Unger: Gáspár Tibor

Roy: Szatmári György

Gwendoline: Varga Andrea

Cecily: Mészöly Anna

Vinnie: Papp Endre

Murray: Szegedi Dezső

Speed: Molnár Sándor Tamás

Fordította: Örkény István

Díszlettervező: Horesnyi Balázs

Jelmeztervező: Pilinyi Márta

Dramaturg: Sényi Fanni

Rendező: Béres Attila

A Miskolci Nemzeti Színház előadása

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása