Szabadtér Tér Színház

A virtuóz DJ techno Planétákat varázsol a Margitszigeten

2018. július 09. - Szabad tér

Jeff Mills, aki The Wizard, vagyis Varázsló álnéven az 1980-as években a detroiti WJLB rádiónál kezdte karrierjét, ahol virtuóz DJ-technikákat alkalmazó szettjei az éjszakai műsor fénypontjai voltak, most július 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségét készül elvarázsolni. Ő alapította a detroiti techno csapatot, az Underground Resistance-t, amelynek tagjai fekete harci jelmezbe, símaszkban léptek fel, és forradalmi hangon szálltak szembe a kommersz zeneiparral. Jeff több mint tíz éve előszeretettel összekapcsolja kompozícióiban a technót és a komolyzenét.

jeff_dolgozik.jpg

Ahogy egy interjúban mondta, a két zenei stílus ötvözetéből új minőség születik, aminek egyelőre nem tud nevet adni. Ez egy új zenei szürke zóna. A komoly és az elektronikus zene hasonlóságáról így beszélt: „mindkettőbe beleveszel, és ha benne vagy, nem akarsz kiszállni. Ilyen hatást szerintem legfeljebb a törzsi zene vált ki.”

Pénteki fellépésén a Planets című koncerttel az abban közreműködő Óbudai Danubia Zenekarral közösen a Naprendszer kilenc bolygójának „muzsikájával” érzékelteti a felfoghatatlan végtelenséget. Karmesterük, Christophe Mangou egyik mestere a magyar dirigens és hegedűművész Fürst János volt.

Jeff Mills:

PLANETS

2018. július 13.(péntek) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

60 perc, szünet nélkül

Sztárvendég: Jeff Mills
Közreműködik: az Óbudai Danubia Zenekar
Karmester: Christophe Mangou

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása