Szabadtér Tér Színház

Az operavilág Don Juanja Magyarországon

2018. július 13. - Szabad tér

Az uruguayi basszbariton Erwin Schrottot sármos megjelenése miatt az opera Marlon Bradójaként is emlegetik. A komolyzenei szcéna vonzó sztárja július 15-én, vasárnap a Margitszigeti Szabadtéri Színpad világhíres operaénekeseket bemutató sorozatában mutatkozik be nem csak népszerű áriákkal, hanem operettrészletekkel és tangókkal is.

erwin.jpg

Schrott 1998-ban közönségdíjas lett a Plácido Domingo védnökségével megrendezett Opearalia énekversenyen, és azóta hódít a világ operaszínpadain. Fellépett például a milánói Scala-ban, a New York-i Metropolitanben, Bécs, Buenos Aires, Brüsszel, London, Los Angeles, Párizs, Washington operaházaiban. Szívesen bújik bele csábító figurák bőrébe a színpadon, számos alkalommal énekelte például kedvencét, Mozart Don Giovannijának címszerepét. A margitszigeti fellépésen is több részlet hangzik majd el ebből az operából, minden bizonnyal a híres, mandolinon kísért szerenád (Deh, vieni alla finestra) is. A koncert második része a könnyedebb műfajoké, például magyar operettrészleteké, de számítani lehet Consuelo Velazquez: Besame Mucho és Osvaldo Farrés. Quizàs, Quizàs című dalaira is.

Talán még a szervezők sem sejtik, hogy jócskán elhúzódhat a műsor. Előfordult, hogy Schrott a zenész barátaival alapított, latin-amerikai dallamokra specializálódott Cuba Amiga együttes fellépésén három és fél órán át nem tudta abbahagyni a muzsikálást. „Számomra ünnep, ha énekelhetek” – nyilatkozta egy helyütt az operasztár.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása