Szabadtér Tér Színház

Csipkerózsika modern hajnala

2018. július 26. - Szabad tér

Aurora címmel új Csipkerózsika-balettot mutat be a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Coincidance Táncszínház július 28-án. Csajkovszkij csodálatos zenéje változatlan, de az értelmezés sok új kihangsúlyozandó elemet talált a klasszikus mesében. A kortárs tánc elemeivel a fiatal lány nővé érésének küzdelmeit, a vért mint szimbólumot hangsúlyozza. Jelkép az áthatolhatatlan rózsabokor is, képletesen jelzi, hogy mi, emberek sokszor rajtunk kívül álló okok miatt nem tudunk egymáshoz közel férkőzni. A száz éves álom pedig azt érzékelteti, hogy mennyire lassan múlik az idő, amikor reménykedve várunk valami jó fordulatra az életünkben.

aurora.jpg

A 2008-ban alapított Coincidance Táncszínház az európai kortárs tánc és az ír sztepptánc alapjait ötvözve alakította ki az együttes által képviselt stílust. E formanyelv dramatizált változatát már a Szentivánéji álom és a mostanihoz hasonlóan szintén mesealapú Széttáncolt cipellők című produkcióban is megvalósította. A másik Grimm-mese ihlette előadást húsz fellépéses mexikói turnéra hívták meg. Az új premiert késő őszig csak most szombaton látatja a közönség, de így is bizonnyal hamar vonzáskörébe csatolja a gyerekeket, a felnőtteket, a zene- és mesekedvelőket, a táncért rajongókat.

Coincidance Táncszínház:

Aurora

- egy új Csipkerózsika-történet -

táncdráma egy felvonásban

PREMIER

  1. július 28. (szombat) 19.30

Az előadást megtekintése 10 éves kortól javasolt

A Coincidance Táncszínház új bemutatója

Aurora: Szilágyi Violetta
Királynő: Szarvas Krisztina
Király: Ungi Krisztián
Demona: Albert Réka
Herceg: Csibi László

Valamint a Coincidance Táncszínház művészei

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Zenei vezető: Dinya Dávid
Jelmeztervező: Székács Zsófia
Látványtervező: Potornai Norbert
Dramaturg: Hegedűs Sándor
Balett mester: Castillo Dolores
Hang: Mazán Attila
Fény: Hencz József

Koreográfus: Gyulai Júlia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása