Szabadtér Tér Színház

Operanagykövet játssza Bertát A sevillai borbélyban

2018. augusztus 02. - Szabad tér

Dáma Díva nevű társulatával A sevillai borbélyt mutatja be augusztus 10-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon Csonka Zsuzsanna, aki Berta szerepében maga is énekel a Szabad Tér Színházzal közös produkcióban. Harmincöt éve tagja a Magyar Állami Operaháznak, és pár esztendeje többedmagával a műfajt népszerűsítő nagykövete az Andrássy úti intézménynek.

Olyanokkal ismertetik meg az operát, akiket ez a zenei, színházi forma még nem érintett meg, vagy nem volt módjuk találkozni vele. Iskolákba, egyetemekre és idősotthonokba járnak, koncertszerű, vetítéssel és műelemzéssel egybekötött előadásokkal.De nincs színpadhiánya a művésznőnek. A miértre a kép alatt áll a magyarázat:

sevillai.jpg

Pár éve megalapította a Dáma Díva társulatot, amellyel szezononként kiviteleznek egy-egy darabot, és ezeknek szinte kivétel nélkül a Városmajori Szabadtéri Színpadon van a premierjük.

A bemutatkozás-sorozat idei állomása Gioachino Rossini A sevillai borbély című vígoperája. A félszcenírozott előadásban az énekesek – a szerelmes történetre tekintettel jobbára fiatal tehetségek –, mint a régi vásári komédiákban, egyetlen díszletben, kellékek felhasználásával adják elő a darabot. A történetet táncbetétek tarkítják, melyeket az operaház két első szólistája ad elő. Az áriák és recitativók magyar nyelven csendülnek fel a cselekmény könnyedebb követése érdekében.

Gioachino Rossini:

A sevillai borbély

vígopera

félszcenírozott előadás

2018. augusztus 10.(péntek) 19.30

Városmajori Szabadtéri Színpad

120 perc, szünettel

Figaro, borbély: Szélpál Szilveszter 
Almaviva gróf: Yanis Benabdallah
Don Bartolo: Tóth János 
Rosina: Kiss Diána 
Don Basilio: Busa Tamás
Tiszt: Magyar Róbert 
Berta: Csonka Zsuzsanna 
Fiorello: Ujvári Gergely

Balett-táncosok: Tatiana Melnik és Leblanc Gergely

Közreműködik a Monarchia Szimfonikus Zenekar

Zenei vezető: Domán Katalin
Zenei átirat: Kerényi Sándor
Színpadkép: Szolga István
Fény: Takács Dorottya

Vezényel: Domán Katalin
Színpadra alkalmazta: Csonka Zsuzsanna

A Dáma Díva produkció és a Szabad Tér Színház előadása

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása